11 Nov

Bakekurs med lokale eldre kornsorter – NB! Utsatt – ny dato kommer!

Vestre Aschim, Brandbu

Start: 10

Slutt: 17.30

Biologisk-dynamisk Forening inviterer til

Bakekurs med eldre lokale kornsorter

hos Johan og Kristin Swärd på Vestre Aschim

NB! Utsatt – ny dato kommer!

Når: lørdag 11.november fra kl.10-17.30

Sted: Vestre Aschim Gård, Brandbu

 

Har du eksperimentert med baking på kjøkkenet? Bitt av surdeigsbasillen? Prøver ulike melsorter pga. allergi eller intoleranse? Interessert i sortsmangfold og bevaring av gamle sorter?

Velkommen på kurs hvor du får innblikk i hele bakeprosessen og grunnprinsippene i baking.

 

Du lærer hvorfor deigen oppfører seg på ulike vis og får kunnskap om hvordan du kan snu katastrofe til suksess på kjøkkenbenken. Vi baker både gjærdeig og surdeig denne dagen og du vil få med deg alle de ulike stegene i prosessen.

Ulikt mel har ulike kvaliteter. Johan tar oss med i kornet og melets verden og du får lære hva de ulike kvalitetene gjør i bakeprosessen. Vi baker med lokalt mel som er kvernet på gården og får vite hvorfor det er viktig.

Denne dagen får du inngående kunnskap i baketeknikk!

 

På den biodynamiske gården til Johan og Kristin har de 80 forskjellige kornsorter i test-åkeren, og mange eldre sorter bevares for fremtiden. Her har du mulighet til å bli kjent med urkorn og eldre sorter som f.eks. Ölands hvete, dala landhvete, enkorn. Vi besøker mølla på gården hvor du kan kjøpe nykverna kvalitetsmel av mange ulike sorter som du ikke får tak i på butikken. Vi besøker også tørkeloftet og lærer litt om bevaring av kornsortene og sortsmangfold

 

 

Program:

Kaffe og velkommen

Lokalt mel – hvorfor er det viktig? Hvordan håndtere de ulike kvalitetene

Bakeprosessen – baketeknikk

Lunsj –brød og bakst….

Eldre kornsorter og biologisk mangfold – vi besøker tørkeloftet og mølla

Bakeprosess/baketeknikk

 

Påmelding på deltager.no 

Kontakt: kaarina@biodynamisk.no

NB: Bindende påmelding!