Praksisseminar «Empathic Foodtesting» med Dorian Schmidt

Matkvalitet: Kan det biodynamiske smakes? …sanses? …testes?

Praksisseminar «Empathic Foodtesting» med Dorian Schmidt

15/01/2016 kl.17:00 – 17/01/2016 kl.17:00
Sted: Bokhandel Antropos, Josefines Gate 12, 0351 Oslo
Arr: BALDRON og Biologisk-dynamisk Forening

ANTROPOSOFI-EVENT
Bildekräfte empathic food testing empatisk naturiakttakelse virkningssensorikk
Praksisseminar i «Empathic Foodtesting» med Dorian Schmidt, grunnleggeren av forskningsmetoden «Bildekräfteforschung».
Empati som forskningsmetode? Kan vi utvikle egne organer for å sanse og bedømme det levende? Kan vi stole på vurderingsevnen med slike forfinete sanseorganer i tråd med meditativ tenkning? og muligens bli like treffsikre i forhold til gulrøttenes “livskraft” som vinsmakere med ganen sin? Ligger kvalitetsbevis for økologisk / biodynamisk i oss selv framfor statistikker og ren kvantitativ forskning?
Dorian Schmidt er grunnleggeren av «Bildekräfteforschung» (empatisk naturiakttakelse, “empathic food testing”) – en åndsvitenskapelig metode som brukes mer og mer i anvendt kvalitetsforskning, bl.a. i biodynamisk “Forschungsring” og i sammenheng med innovative frøavlere i Tyskland. I et dagsseminar med forutgående kveldsforedrag vil han introdusere oss for sin metode for næringsmiddelkvalitet.
Søndagskurset fører dette videre i forhold til de biodynamiske preparatene: hvordan kan vi selv oppleve “energien” / “det eteriske” / livskreftene i dem – slik at vi kan vi kan vurdere preparatene ut ifra egen fornemmelse og bruke dem med kunstnerisk frihet?
(Alle delene til seminaret kan besøkes enkeltvis)

 

Vi gjør også oppmerksom på foredraget dagen før i regi av Vidargruppen:

Torsdag 14. januar kl 19:30 i Oslo, Oscarsgate 10:

«Meditasjon, etterforskning und kvalitetssikring av åndelige erfaringer»

Bildekräfte Zeichnung Forschugnsring

Seminar og foredrag med Dorian Schmidt 14.-17.januar:

Fredag 15.1. kl 17-21: Mini-seminar
Empati som forskningsmetode for det levende.
Sted: Biologisk-dynamisk Forening, Oscarsgate 10, Oslo.
Entré: 200 kr. (studenter, pensjonister:100 kr.)

Lørdag 16.1. kl 11-18: Praksisseminar
Kvalitetsforskning: Hvordan kan jeg selv vurdere matkvaliteten? Kan det biodynamiske smakes?
Sted: Fokhol gård. (Fokholgutua 216, 2335 Stange)
Entré:900 kr. (studenter, pensjonister:500 kr.)

Søndag 17.1. kl 10-17: Praksisseminar
Hvordan oppleve og vurdere kvaliteten i de biodynamiske preparatene?
Sted: Fokhol gård. (Fokholgutua 216, 2335 Stange)
Entré: 900 kr. (studenter, pensjonister:500 kr.)

På Fokhol gård er det førsteklasses biodynamisk mat samt mulighet for overnatting.

For å gi deltakerne mest mulig fleksibilitet er dette beregnet utenom seminararvgift og betales direkte til gården.

Servering inkl. overnatting i dobbeltrom: 1220 kr.

Servering uten overnatting: 425 /. 430 per dag (inkl frokost på søndag) – avtaler for enkelte måltider er mulig.Overnatting dobbeltrom: kr. 365,- pr person, Overnatting enkeltrom: kr. 480,- pr person

Spørsmål ang. overnatting og måltider rettes direkte til fokhol@fokhol.no;

growth gesture

Detaljer på måltider:

16. jan:

10.30 kaffepause kr. 60,- pr pers (med noe å spise)

12.30 lunsj kr. 190,- pr pers

15.00 kaffepause kr. 60,- pr pers (med noe å spise)

18.00 kveldsmat kr.115,- pr. pers

Samlet pris servering: kr. 425,-

Overnatting kr. 365,- oppredde seng m håndkle, fortrinnsvis innkvartering på dobbeltrom.

Overnatting enkeltrom: kr. 480,- pr person. Gjestehuset har 17 rom med 35 enkeltsenger, bad m toaletter fins i korridorene.

 

Søndag 17. jan:

8-9 frokost kr. 120,- pr pers

10.00 kaffepause kr. 60,- pr pers (med noe å spise) Seminaret begynner.

12.30 lunsj kr. 190,- pr pers

15.00 kaffepause kr. 60,- pr pers (med noe å spise)

Samlet pris servering med frokost kr. 430,- / uten frokost kr. 310,-

 

image001-2
Formkrefter i en rugplante – tegning ved Dorian Schmidt
Mer om “Wirkungssensorik / Bildekräfteforschung” (altså antroposofisk kvalitetsforskning gjennom forfinet sanseiakttakelse) på nettsiden til forskningsforeningen Gesellschaft für Bildekräfteforschung:

Et meget spennende område som har utviklet seg siden midten av 90-tallet (første fagartikler i «Das Goetheanum» ved Dorian Schmidt) fra forsøk og observasjon til metodisk grunnlag for kvalitetsforskning http://www.bildekraefte.de/literatur
Og nå mer og mer også anvendelse i kvalitetsanalyse og og planteforedling.

“Av deres frukter skal I kjenne dem..” – Her er noen eksempler:

For det første jobber det ledende frødyrkingsselskapet «Bingenheimer Saatgut» med metoden, dvs. har tatt opp /utviklet en rekke nye sorter med grunnlag i BKF.
Dette også i samarbeid med Stiftelsen Kultursaat og Dottenfelder-Hof-pioneren Dietrich Bauer (slik det ble presentert på heldagsseminaret om grønnsaksmangfold i regi av oikos 3. november 2015 i Oslo)
Den kjente gården Andreashof har et kvalitetslaboratorium som forbinder kvantitative, billeddannende og biofoton metoder med BKF.
Vannforskningsinstituttet til Theodor Schwenk (“Det sensitive Chaos»), en av de første antroposofiske forksningsinstituttene for kvalitative og billeddannende metoder, har nylig inført BKF som komplementær metode.
Enkelte avlingsprosjekter, f.eks. dette og som nevnt har den sentrale biodynamiske forskningsinstitusjonen “Forschungsring” i Darmstadt / Tyskland gått over til å bruke Dorian Schmidts metode for å dokumentere og målrettet fremme kvaliteter både preparater, næringsmidler og planter. Lederen for “Forschungsring”, Uli Johannes König, har presentert denne forskningen, spesielt i forhold til jordkvalitet, på siste “Nordisk Biodynamisk Forum” 22.-22. November 2015.
Dorian er kjent for å være en lyttende, dialogisk person – både overfor naturen og medmennesker. Han samarbeider med andre åndsforskere i ulike prosjekter, bl.a. legemiddelutvikling. Denne dialogiske ånden vil også være tilstede i den store sommerkonferansen i august 2016 med ham og en rekke åndsforskere fra hele Europa: et forsknings– og utvekslingsrettet event der flere bidrar i dialog – ikke minst i dialog med den norske naturen.