Tur til pølsemaker´n på Solli gård



Aldri vært på en biodynamisk gård? Eller i et pølsemakeri? Lyst å lære om hvordan du bruker de ulike delene på dyret?

 

Vi inviterer til gårdstur til Solli gård mandag 17.november.

Du får omvisning på gården og i pølsemakeriet av bonden Dan. Vi får lære om de ulike delene på dyret og hvordan de skal behandles og brukes. Selvsagt får vi også smake på noe at det gården kan by på av herlige råvarer, og kjøpe med deg pølser og kjøtt hjem.

 

Vi reiser i felles buss så alt du trenger å gjøre er å ta på deg varme klær og møte opp!

PÅMELDING TIL helene.austvoll@biodynamisk.no INNEN 10.NOVEMBER.

Bare 20 plasser. Deltakeravgift kroner 250,-

 

PROGRAM

09.00 Avreise Oslo

10.30 Ankomst Solli gård – Dan viser oss rundt og forteller om gården

11.15 Kaffe/te og en liten matbit

11.45 Omvisning i pølsemakeriet og demonstrasjon av oppskjæring av et dyr

13.30 Lunsj basert på gårdens råvarer. Rom for spørsmål og samtale

14.30 Avreise

 

Litt om Solli gård

Søskenparet Dan og Silje Hjorteseth kjøpte Solli gård i Stokke i Vestfold i 2004. Gården har vært drevet økologisk i 30 år. Kjøtt og melkeproduksjon er økologisk og beitebasert på lokalt gress. Melkekuer av Jarlsbergfe og Aberdeen Angus kjøttfe får gårdens egendyrkede korn som kraftfor.

Kjøttet foredles på gårdens eget pølsemakeri, som også tar imot økologisk slakt for nedskjæring og foredling for lokale produsenter. I tillegg til kjøtt og melk har gården 15 villsauer, 25 høner og 8 mål med frukt og kjøkkenhage til eget bruk og for undervisning.

Adressen er Solli Gård, Årholtveien 122, 3160 Stokke

Les mer her: https://www.biodynamisk.no/solli-gard/

Arrangør:

Biologisk-dynamisk Forening og Dan Hjorteseth på Solli gård